Goed slapen werkt beter

Deze week berichtten verschillende media over een groot online onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Zilveren Kruis, waaruit naar voren kwam dat 16% van werkend Nederland kampt met serieuze slaapproblemen. Twee derde daarvan geeft aan minder goed te presteren door het gebrek aan slaap.

Gevolgen van slaapgebrek

De gevolgen van te weinig slaap liegen er niet om. De problemen variëren van concentratieproblemen tot het maken van fouten tijdens het werk. Mensen die fysiek werk doen, zijn sneller afgeleid als ze niet goed hebben geslapen. Ook het humeur leidt er onder als de nachtrust onvoldoende is.

De invloed van blauw licht

De belangrijkste oorzaak van slecht slapen is dat we niet op tijd afschakelen. We nemen ons werk mee naar huis, blijven erover piekeren of kruipen na het eten weer achter de laptop. Ook raadplegen we onze smartphone tot we gaan slapen of we nemen het mobieltje zelfs mee naar bed. Blauw licht dat wordt uitgezonden door beeldschermen is funest voor de hoeveelheid melatonine, een stofje dat ons lichaam aanmaakt om te gaan slapen.

De waarde van een goed slaapsysteem

We slapen gemiddeld 7,20 uur per nacht. Dat is minder is dan de geadviseerde 8 tot 9 uur slaap om lichaam en geest volledig te laten herstellen. Mensen met slaapproblemen slapen nog een uur minder. Dat kan leiden tot een negatieve spiraal, waarbij de problemen toenemen en de nachtrust daardoor nog meer onder druk komt te staan. Nu zijn er tal van tips voor een betere nachtrust, zoals geen koffie drinken na het middaguur en een uur voordat je wilt gaan slapen, geen beeldscherm meer kijken. Maar goed slapen is één… uitgerust wakker worden is twee. Dat begint namelijk met een goed slaapsysteem. Laat u goed voorlichten door een expert, zodat u een afgewogen keuze kunt maken.

Bij Truste Slaapcomfort in Amersfoort helpen we u graag op een persoonlijke en kundige manier. Met verschillende merken in onze riante showroom, hebben we altijd de ideale oplossing voor u.

Neem contact op voor meer informatie of kom langs in onze showroom!